info@sultanbabavakfi.org.tr

"MESCİDLERDEN BİR EZAYI DA SEN KALDIR” PROJEMİZ

Hubbu Fillah ziyaretleri kapsamında “Allah o insanları sever ki, onlar hiç boş durmazlar” ve “Temizlik imandandır” Hadis-i şerifinin tecellisini hayatımızın her alanına taşımak için geliştirdiğimiz bir projedir. Çevremizin ve ibadet mahallerinin de temizliğine dair toplumumuza sorumluluk kazandırmayı hedeflemektedir.

Bu bilincin oluşması ve toplumda halka halka yayılması için bir yazı, bildiri olarak değil de bizzat ruh ve beden dünyamızda uyguladıklarımızın etkili ve örnek teşkil edeceğinin bilinci ile gidilen bütün ibadet mahalli ve türbelerde gönüllü gruplarımızla temizlik faaliyetleri başlatılmıştır.

Fahri olarak 15 seneden beri düzenlenen ve 2015’den beri ise resmi şekilde devam eden türbe ve cami temizlikleri gönüllü olarak Türkiye çapında Vakfımız tarafından başlatılan faaliyetlerimizin ilklerindendir. Bu şekilde bir bilinç oluşturularak devletimizin de manevi işlere verdiği hususi destekle Türkiye çapında birçok yere ulaşılmıştır.

Efendimiz (sav) “Kim mescitlerden bir ezayı kaldırıp atarsa Allah da kendisi için cennette bir ev yapar” buyurmuştur.

“Mescitlerden bir ezayı da sen kaldır!’’ sloganı ile gönüllülük esasına dayalı olarak herkes davetlimizdir.

Özellikle İstanbul, Ankara, Bursa, Konya gibi şehirlerimizde periyodik olarak yapılan faaliyetlerimizdendir.