Sultan Baba İlim ve Hizmet Vakfı, üç milyon mülteciye kucak açan devletimizin üstlenmiş olduğu tarihi ve coğrafi misyonu paylaşmak adına sınır bölgemizde, Halepdeki vahşete karşı bir tepki olarak kurulan Halep konvoyunda ciddi bir kalabalık ile yer almıştır. Katkısını konvoy güzergâhı üzerinde artırarak sınır bölgesine kadar sürdürmüştür. Öncelikle ve özellikle bu konvoy ile bölge ve iklim şartlarına uygun şekilde yardımlar hazırlayarak battaniye göndermiştir.

İslam dünyasının yaklaşık bir yüzyıldır birbirine karşı olan duyarsızlığının ardından devletimizin kardeşlerine sahip çıkma politikası ile ümmet coğrafyasındaki faaliyetlerin artması fahri olarak yıllardan beri bu alanda hizmet veren vakfımız açısından çok büyük kıymet arz etmektedir.

Halep Konvoyuna Vakfımız tarafından 200’e yakın araçla verilen destek ve her il temsilciliğimizin konvoya katılanları il girişlerinde karşılamaları ikram ve misafirhane şartları sunmaları da ümmet bilinci ile harekete olan özlemimizin işaretlerindendir.