info@sultanbabavakfi.org.tr

Hedeflenen ve Devam Eden Projelerimiz

Sultan Baba İlim ve Hizmet vakfı 1 asırlık bir planlama ile Türkiye’nin her köşesinde her düzeyde okullar açarak çocuklarımızın ve gençlerimizin milli ve manevi gelişimine çok yönlü katkı sağlamayı planlamaktadır.

• 1asıra 100 okul projemiz uzun vadede planlanan birincil hedefimizdir.
  • Bu doğrultuda yakın zamandaki planlar kapsamında evvela Mevlana’mızın “gez dünyayı gör Konya’yı” demesine binaen Konya’da okullaşma projemiz mevcuttur. Var olan vakıf binamıza ek olarak okulumuzun 2018-2019 eğitim döneminde faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır. Okulumuzda anaokulu 3-6 yaş grubu ve ilkokul bölümleri mevcut olacaktır. Ve kapasite planlaması 150 öğrenci olarak düşünülmektedir.
  • Kocaeli ili kapsamında 50 dönüm arazi üzerine cami merkezli, hafızlık ek binasının bulunduğu Anaokulu-İlkokul-Ortaokul-Fen ve Anadolu Lisesi-Üniversite, aşevi, sağlık ocağı, halka açık sosyal etkinlik alanları külliye-kampüs şeklinde planlanmıştır. Yer etüt çalışmalarının ardından projemiz ivedilikle gerçekleştirilecektir. Projenin tamamlanması için ön görülen süre 30 aydır. Bu müessesede 12.500 kişiye hizmet verilmesi hedeflenmektedir.
  • Samsun ili Atakum bölgesinde hali hazırda inşaatına başlanmış olan 200 öğrenci kapasiteli anaokulu çalışmamız sürdürülmektedir.
  • Ankara Etimesgut ilçesinde restorasyonu devam eden 150 öğrenci kapasiteli anaokulumuzun 2018 Eylül ayı itibariyle resmiyet kazanarak eğitim ve öğretime katkı sunma projesi hayata geçirilmiştir.
  • Ankara İli Sincan Fatih bölgesi, Ankara ili Sincan Pınarbaşı Mahallesi bölgesi, Ankara ili Sincan Malazgirt Mahallesi bölgesi Ankara ili Keçiören Çiçek Mahallesi bölgesi, Samsun İli İlkadım Mahallesi bölgesinde, vakıf merkezlerimizin kültür merkezi şeklinde faaliyeti, mahremiyete uygun çeşitli program etkinlikleri için halkımıza bilabedel hizmeti projeleri etüt aşamasındadır.
  • Seyyide Dergimize ek olarak ücretsiz çocuk dergisinin çıkarılması yeni yayın dönemimizde planlanmaktadır.
  • Bu topraklarda her doğan çocuk bizimdir. Bu sebeple vakıf şubelerimizin bulundukları ilçe belediyeleri ile iş-birliği protokolü imzalayarak sokak çocukları için günlük ve haftalık programlar hazırlanması planlanmaktadır.