Helal Lokma Projemiz

Vakfımızın fahri kurucusu Sultan Babamız bu konunun önemini “İbadetin Besmelesi helal yemektir” biçiminde en güzel şekilde aktarmıştır.

Kurucumuz Hüseyin Tamgüney ise bu hassasiyetini “Helal gıdaya yönelik üretim yapan bir tesisin oluşumunu sağlayarak göstermiştir. Tesisimiz GİMDES’ten en hızlı sertifika alan kuruluş olmuştur.

Ekmeğimizden peynirimize tüm et ve süt mamullerimizin üretiminde “Helalinden yeyin” emri ilahisi esas alınarak toplumun bu konu hakkında bilinçlendirilmesini de kendisine bir vazife bilmiştir.

Toplumsal hizmete gönüllü katılan ev hanımlarımızın yürüttüğü “Helal Gıda Hamur Evlerimiz”, “Helal Yiyecek Atölyelerimiz” de yiyecekler üretilerek toplumumuzun istifadesine sunulmuştur.

Vakfımız, 40 yıldan beri oluşturulmaya çalışılan bu bilinçle “Helal gıda” konusunda önemli yerlere gelinmesinde yer yer seminer faaliyetleri yer yer çeşitli bilinçlendirme eğitimleri ile büyük bir payın sahibidir.2015-2016-2017 yıllarında bu proje hayat geçirilmiştir.