Hatim Faaliyetlerimiz

Sultan Baba İlim ve Hizmet Vakfımız “Kalpler ancak Allah’ı anmakla mutmain olur.” tavsiyesi düsturunca Kur’an okumayı devamlı, düzenli ve hayatımızın bir parçası haline getirmek için çeşitli projeler oluşturmaktadır. Vakfımız, ferden ve dahi bir topluluk olarak Ümmet-i Muhammed’in içine düşürülmek istendiği tuzakların bertaraf edilmesi ve mukaddesatlarımıza karşı yapılan bütün girişimlere manevi bir set ve kalkan oluşturmak için kapsamlı hatim faaliyetleri gerçekleştirmektedir. Vakfımız bünyesindeki on binlere varan gönüllü hatim okuyucuları ile yüz binlerce hatimler okunmasını organize etmekte ve daha da katlanarak artmasına gayret göstermektedir. 40 yıllara bağli olan bir geleneği böylece yaşatmaktadır.

Ayrıca vakfımız bünyesinde yurtlarımızda sabah 1, akşam 1 Kur’an-ı Kerim hatmi yapılmakta, öğrencilerimizin manevi okuma alışkanlıkları geliştirilmektedir.

HEDEF 365 HATİM PROJESİ

MAVİ MARMARA yolcularının ardından başlatılan “Hedef 365 Hatim” projesi ile 30 kişilik gruplar halinde “1 günde 1 cüzle 1 Kur’an hatmi” okunarak yılda 365 hatim hedeflenmektedir. Bu çalışmalar ile insanların ruh ve beden dünyalarında yeniden dirilerek manevi bir hizmetin önemli bir parçası olması sağlanmaktadır. Böylece toplumsal bir sorumluluk yerine getirilmektedir.

Özellikle toplumsal sıkıntılarda daha da yoğun çalışmalar yapılarak gece gündüz devletimizin ve milletimizin selameti için hatimler toplanmaktadır.

1 MİLYON FETİH PROJESİ

16 Nisan’da ülkemizin tarihindeki en büyük dönüm noktalarından biri olan Başkanlık Sitemine geçiş referandumunda “EVET” kararının çıkması için Vakıf başkanımızın özel beyanatı ile vakıf mensuplarımız harekete geçip “1 Milyon Fetih” okunması projesini gerçekleştirmiştir. Okunan 1 Milyon Fetih Mekke’de Arafat Dağı’nda dualar ile bağışlanmıştır.

AFRİN MÜCAHİT CEPHESİ HATİM DESTEK PROJESİ

Mehmetçiklerimizin Afrin’deki mücadelesine destek vermek için Nesibe Hatun örneğinin hayranı hanım kardeşlerimizle Afrin Mücahid Cephesi Hatim Destek Projesi oluşturularak maddi gayretin arka planından manevi bir destek için faaliyetler gösterilmektedir. Haftada binlerce hatim mücahit kardeşlerimiz için vakıf merkezlerimizde ve şubelerimizde bağışlanmaktadır.