Hadim-ul’ Haremeyn-i’ Şerifeyn Projemiz

Umre ziyaretlerinde Vakfımız tarafından bursla götürülen talebe ve gönüllülerimizin diğer ziyaretçilere ulaştırmak adına yaptıkları bir dizi maddi-manevi hizmet faaliyetidir.

Haremeyn-i Şerif’in Osmanlı topraklarına katılmasının ardından hakimü’l-Haremeyn unvanı verilen Yavuz Sultan Selim Han’ın (Biz buraların hâkimi değil ancak hadimi olabiliriz) beyanını hayat düsturu edinmiş hadimlerin Allah’ın ve Rasulullah’ın misafirlerine verdikleri hizmetleri içermektedir.

Bilinçlendirme, sağlık, yardım faaliyetleri ve iftar sofralarını bünyesinde toplamaktadır. 100’e yakın talebenin dedelerinden miras aldıkları bu toprakların hadimi unvanıyla aşkla çalıştıkları bu tarz faaliyetlerimiz kapsamında 2017 senesinde Mekke ve Medine’de 3 bin kişilik iftar sofraları ziyaretçilerin istifadelerine sunulmuştur.

Her sene katlanarak artmasına niyet edilen bu hizmetimiz için ise daha Umreden dönmeden temeller atılarak birikimleri yapılmaya başlanmıştır.