Birçok Peygamberin sıkıntılarından kurtuluşa eriştiği aşure günü, birçok bereketi bünyesinde barındıran her bölümüyle hususi bir özellik taşımaktadır. Bugünün en büyük özelliği ise Nuh (a.s)’ın tufan hadisesinden insanların selamete çıktıkları, gemiden indikleri gün kavmine ihlasla pişirerek dağıttığı aşurelerdir.

Nuh (a.s.)’ın bu insanlık tarihi ile yaşıt geleneğini yaşatmak adına Sultan Baba İlim ve Hizmet Vakfı olarak Muharrem ayı içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Aşure günü anma etkinliklerinin dışında “Geleneksel Aşure Dağıtımı” faaliyetimiz bunlardan biri olup birçok ilimizde gerçekleştirilmektedir. Muharrem ayı içindeki Cuma günlerinde namaz sonrasında Vakıf şubelerimiz tarafından başta genel merkezimizin Süleymaniye Camisi avlusundaki dağıtımı olmak üzere uzak ve yakın camilerin çıkışında binlerce adet aşure dağıtımı yapılmaktadır.

Geleneksel Aşure etkinliğimiz bu şevk ile 30 yıldır süregelmektedir.

“Aşure Günü zerre kadar sadaka veren kimse, Uhud Dağı kadar sevaba ulaşır.”

Hadis-i Şerif